Liefde op het eerste gezicht


Bij de eerste aanblik was ik verliefd toen ik haar zag.

Ze zwom haar rondjes bij een van mijn favoriete kwekers Tamaura.

Stiekem bowlde ik eerst wat andere vissen om zo mijn enthousiasme niet te laten merken.

Bij het bowlen van de andere vissen zakte langzaam de grond onder mijn voeten weg. Deze vissen konden niet bij haar in haar schaduw staan kwalitatief en de prijs voor deze vissen waren zo hoog dat ik dat niet wilde betalen.

Na terug zetten van de andere vissen wees ik haar voorzichtig aan. De prijs was meer dan redelijk te noemen gezien haar kwaliteit. Beni en shiroji zijn echt fabelachtig. Het urushi sumi met de mooie blauwe gloed is een van de hoogste kwaliteit sumi die je op een sanke kan vinden. Deze hoge kwaliteit sumi wat ook nog eens bestaat uit tasubo sumi, wat wil zeggen zwart in het wit geplaatst maakte haar zo bijzonder.

Een groot minpunt was dat ze haar zo belangrijke kata sumi mist (goed geplaatste plek sumi op de schouders ). Nu vandaag in de bowl met een heerlijk zonnetje er op kon ik mijn geluk dan ook niet op dat daar ineens uit het niets een zwart puntje sumi is te zien wat kan groeien tot kata sumi. Als dit werkelijk gaat doorzetten is ze voor mij perfect.

Deze dame is te koop maar dan moet de nieuwe eigenaar bereid zijn te wachten tot naar Arcen. Ik wil haar graag klaar maken en tonen op deze speciale jubileum show namelijk de  25 jarige editie.

 

 Chikara Koi