Fujimac luchtpomp

Duurzame, efficiënte en zeer stille luchtpomp

 

De leverancier schrijft samengevat dat deze luchtpompen zeer duurzaam en efficiënt zijn, ontwikkeld en vervaardigd in Japan. De luchtpompen zijn energiezuinig, stil en produceren weinig interne warmte. Juist dat zorgt ervoor dat de luchtmembranen langer zullen meegaan.

 

De luchtpomp is zeer stil, met een geluidsniveau van tussen de 32 dB voor het kleinste model en 41 dB voor het zwaarste model. Het merendeel van andere merken luchtpompen komt daar ver bovenuit komen, dus dat belooft al veel goeds. Geen last van brommende luchtpompen meer in de schuur.

Fujimac luchtpomp modellen

Fujimac zuurstofpompFujimac zuurstofpomp

 

De Fujimac luchtpompen hebben een hoge luchtopbrengst wanneer je ze vergelijkt op Wattage met andere luchtpompen. De druk van de pompen is prima te noemen.

 

De leverancier geeft 3 jaar volledige garantie op deze luchtpompen. Dat geeft ook wel aan dat ook zij groot vertrouwen hebben in de levensduur. Want dat zal ongetwijfeld daarmee te maken hebben, immers zouden ze anders om komen in de garantieaanvragen.

Model                     Fujimac 40 Fujimac 60 ujimac 100 Fujimac 150

Max. pompcapaciteit 2.400 l/h 3.600 L/H 6.000 L/H 9.000 L/H

Druk                      0,014 MPA 0,015 MPA 0,018 MPA 0,020 MPA

Verbruik                  27 Watt 35 Watt         68 Watt 100 Watt

Adviesprijs                    € 219,- € 249,-        € 399,-       € 599,-

Premium klasse luchtpomp, is dat terecht?

 

Met de aangegeven adviesprijzen vallen deze luchtpompen direct in de premium klasse. Maar kunnen we ze ook daadwerkelijk vergelijken met andere premium klasse luchtpompen, zoals bijvoorbeeld Secoh of Nitto luchtpompen?

 

Stel we nemen een Nitto LA-100 luchtpomp, geeft 6000 liter per uur met een stroomverbruik van 100 Watt. De Fujimac 100 geeft dezelfde luchtopbrengst met slechts 68 Watt. Niet slecht dus!

 

Datzelfde geldt overigens voor garantie. Bijna alle merken luchtpompen geven slechts twee jaar, ook bijvoorbeeld een dure Nitto of Secoh luchtpomp. Fujimac geeft 3 jaar, weer een plus in de vergelijking.

 

Geluidsniveau vergelijken is lastig, maar op Youtube zijn verschillende video’s te zien waarin goed gesproken wordt over het geluidsniveau, wat relatief laag blijkt te zijn. Ook de luchtopbrengst is erg netjes. Zie bijvoorbeeld deze video.

FujiMac luchtpomp recensie, zijn ze echt goed?

 

We hebben wat research voor je gedaan, want zijn de Fujimac luchtpompen echt goed? Het zijn geen gehele nieuwe luchtpompen. Want er blijkt al wat informatie op internet te vinden te zijn. De pompen zijn al enkele jaren verkrijgbaar in de US. En dat is mooi, want dan weten we tenminste wat we kopen!

Fujimac luchtpompFujimac luchtpomp

 

In een luchtpomp vergelijking (Engelstalige video) wordt duidelijk aangegeven “De beste luchtpompen van dit moment is één van deze twee zijn: de Fujimac en de Secoh luchtpomp”. Dat is een goede binnenkomer. De reden volgens hem is doordat ze met “Rare-earth magnets” werken. Daar had ik dus nog niet eerder van gehoord, maar het bestaat dus echt. Wikipedia geeft aan ‘Zeldzame-aardemagneten zijn magneten die gebaseerd zijn op zeldzame aarden’ (lees meer op Wikipedia)

 

Hierdoor blijken de luchtpompen minder stroom te verbruiken. En vooral ook minder hitte te produceren, wat eigenlijk de meeste voordelen oplevert. Daarnaast produceren ze daardoor minder hitte. En juist daardoor zullen de interne componenten koeler blijven en een langere levensduur hebben. In bijna alle luchtpompen worden de membranen van EPDM gemaakt. EPDM wordt afgebroken door hitte, oftewel een kortere levensduur hoe warmer de luchtpompen worden.

 

Ook op webshops die in de US veel gebruikt worden, zoals Amazon, staan al vol met reviews over deze pompen. Waaronder reviews met: “Super stil en sterke druk”, “Absoluut de stilste luchtpomp die ik ooit heb gehad”, “Erg stil”.

Ik heb ook deze gevonden: “Er wordt mee gepronkt als de meest efficiënte in zijn klasse is, maar ik praktijk merk ik geen verschil in verbruik en druk met mijn HiBlow HP80”. Niet direct negatief natuurlijk, want de HiBlow HP80 zit in hetzelfde prijssegment.

Samenvattend over Fujimac luchtpompen

 

Oké eerlijk, de pompen beloven zeker goed te zijn met het lezen van al die goede reviews uit de US. Ze lijken sowieso stiller te zijn dan bijna alle andere luchtpompen, het energieverbruik is erg laag, de warmteontwikkeling is gering. En vooral goede reacties, samenvattend nog een aantal belangrijke eigenschappen van deze luchtpompen:

 

    Ingebouwde safety switch. Een circuit onderbreker zorgt ervoor dat er geen schade aangericht kan worden aan de pomp zelf.

    Ze werken op basis van zelfdezame-aardemagneten, waardoor de synthetische membranen het enige zijn wat beweegt. Geen gedoe met zuigers, lagers of andere items die verslijten. Overigens niet speciaal nieuw, meer dan genoeg andere pompen bieden dit, ook in de goedkopere klasse.

    Erg compacte luchtpompen, lekker klein.

    Gemakkelijk te onderhouden. De leverancier geeft aan dat onderhoud niet meer dan 15 minuten in beslag zal nemen. Dat gaat dan om het compleet opnieuw in elkaar zetten van de pomp

    Een stabiele airflow. Geen drukverschil en een constante druk. Dat blijkt ook uit een van de video’s die ik in bovenstaande blog besprak.

 

€ 219,00

 • Levertijd: 3-5 dagen

De FlowFriend Junior

 • motor met beschermingsklasse IP67

 • extreem energiezuinig

 • externe regelaar - kortsluitvast en IP66

 • 0-10V/0-20mA/4-24mA externe aansturing

 • regelbaar 2-40 m3/uur / 20-370 Watt / 500-3000 rpm

 • zonder fan - zeer stil

 • IE6: nieuwste generatie permanent magneetmotor (EC/BLDC)

 • 5.5 meter opvoerhoogte

 

Als belangrijkste verschil in opbouw van de pomp is dat de motor en de besturingselectronica van elkaar gescheiden zijn. Omdat de pomp geen koelfan nodig heeft, voldoet de motor aan IP-klasse 67. De electronica kan op een makkelijk toegankelijke plek gemonteerd worden en is op meerdere manieren van afstand te besturen. De besturingskast, pomp en kabel zijn volledig EMC afgeschermd.

 

Gebleven is het uiterst efficiënte ontwerp van de pomp. Daarbij zijn de verliezen geminimaliseerd in zowel de hydrauliek, de motor en de besturingselectronica.

De maximale efficiency van de hydrauliek is bij vollast boven de 85%, van de motor boven de 94% en van de besturing boven de 98%. De motor voldoet aan de meest recente, nog niet officieel vrijgegeven IE6-norm qua energiezuinigheid.

 

De hydrauliek van de Junior is, zoals de andere FlowFriend pompen, vervaardigd van RVS316 en van het mixed-flow type. Dat betekent een opvoerhoogte tot 5.5 meter en een instelbaar debiet tot 40 m3/h zodat de pomp een groot inzetbereik heeft voor efficiënt gebruik. De pomp is volledig regelbaar (500-3000 rpm) middels een externe besturing.

 

De besturingselectronica

 

De FlowFriend wordt met kortsluitvaste besturingselectronica geleverd en is/heeft standaard:

 

 • keypad

 • kortsluitvast

 • intern EMC filter

 • Modbus RTU

 • CANopen

 • analoge inputs (0-10V/0-20mA/4-20mA)

 • digitale inputs

 • IP66

 

Via deze besturing is ook het opgenomen vermogen af te lezen. Via de vele analoge en digitale inputs is de Junior van afstand te regelen.

 

Het grote voordeel van permanent magneet motoren t.o.v. frequentie geregelde a-synchroonmotoren is de opmerkelijk hoge efficiency bij lage toeren. Echter, ook in het hogere toerenbereik zijn ze beduidend zuiniger.

 

Ingenieuze pomphuizen

De hydrauliek van een pomp bestaat uit de pompwaaier en het pomphuis. De hydrauliek van de FlowFriend is volledig van gegoten RVS316. Robuust, glad en een perfecte vorm voor minimale interne verliezen.

De hydrauliek bepaalt:

voor een belangrijk deel de totale efficiency van de pomp

de geschiktheid van de pomp voor een bepaalde toepassing.

 

Droogloper of natloper

De FlowFriend is een droog opgestelde pomp met een asafdichting (droogloper). Deze techniek is energie- en veiligheidstechnisch een superieure keuze ten opzichte van zogenaamde natlopers (waar het anker van de pomp in het water draait). Daarom wordt bij industriële toepassingen vrijwel alleen gewerkt met pompen met een asafdichting. Omdat bij drooglopers het anker en de stator extreem dicht op elkaar geplaats worden, hebben ze beduidend minder energieverlies tijdens bedrijf in vergelijking met natlopers. Bij natlopers is dan ook altijd sprake van een compromis. Is de afstand tussen stator en anker erg klein, dan is het risico van beschadiging door vastzittend vuil tussen anker en stator erg groot. Wordt echter de afstand groter, dan nemen de energieverliezen van de pomp kwadratisch toe.

Als bij een natloper de statorzijde beschadigt, is direct contact tussen de kern (met spanningen boven 300V) en het water mogelijk. Bij toepassingen waar mensen het water aanraken of erin zwemmen is een natloper dan ook niet aan te bevelen.

 

€ 1.644,00

 • Levertijd: 3-5 dagen

Pure Clay

Pure Clay bevat meer dan 65 mineralen en sporenelementen die essentieel zijn voor onze vissen, water en bacteriën. Deze mineralen en sporenelementen beïnvloeden een optimale gezondheid en ontwikkeling van Koi en zorgen bovendien voor helder en gezond water.

Pure Clay heeft tevens een positieve invloed op het pigment/kleur en de slijmhuid van de Koi.

Dosering: wekelijks boven de 12 graden 25 gram (1 afgestreken schepje) per 4000 liter water.

Dosering: 2 wekelijks onder de 12 graden 25 gram (1 afgestreken schepje) per 6000 liter water.

 

De afgemeten hoeveelheid toevoegen aan een emmer lauw water, deze goed roeren, 5 minuten laten staan en nogmaals roeren voor het toevoegen. Het water zal na het toevoegen van  Pure Clay een melkachtige kleur hebben, dit zal na maximaal 24 uur verdwijnen waarna het water helder is met een mooie glans.

 

Let op, bij de allereerste keer toevoegen van Pure Clay kan het helder worden van het water wat langer duren dan 24 uur.

€ 29,95

 • Levertijd: 3-5 dagen

AquaMax Eco Titanium 50000

De AquaMax Eco Titanium 50000 vijverpomp is voorzien van een unieke gepatenteerde vorstbescherming tot -20 graden Celsius. De AquaMax Eco Titanium 50000 wordt ook nog beschermd tegen drooglopen of blokkeren door de handige "Environmental Function Controle" (EFC by Oase) functie. Dit model is ook voorzien van een SFC-schakelaar; met deze schakelaar optimaliseert de pomp zelfstandig de hoeveelheid water en de oppomphoogte en reduceert deze tot 50%. Door middel van SFC past het apparaat zich gedurende het hele jaar aan het dan heersende ecosysteem van de vijver aan. Het ondersteunt het vijverleven door de temperatuurafhankelijke watercirculatie (winter-, overgangs- en zomerbedrijf) en spaart elektriciteit. Bijzonder aan deze pomp is verder dat hij innovatief en handig via een DMX-RDM aansluiting (in twee richtingen) door de innovatieve AquaMax Eco Control kan worden geregeld en gecontroleerd.

 

Kenmerken van de AquaMax Eco Titanium 50000 vijverpomp

 

transporteert vuildeeltjes tot 6 mm korrelgrootte

 

inclusief 10 m. DMX-RDM-kabel

 

inclusief Nederlandstalige handleiding

 

vorstbescherming tot -20 ºC

 

inclusief 10 meter veiligheidskabel

 

afmeting: 350x220x245mm

 

ingang: 3" buitendraad

 

uitgang: 3" buitendraad

 

€ 1.999,00

 • Levertijd: 3-5 dagen

Aquamax eco titanium 31000

 

 Aquamax eco titanium 31000

 

        Innovatieve, energiezuinige gravitatiefilterpomp voor grote vijvers, ook met koibestand

        Met stromingsgeoptimaliseerde hydrauliek voor een uitstekende effectiviteit

        Robuust pomphuis van gegoten RVS met brede voet voor stabiliteit

        Rotoras en lagers van hoogwaardig SIC-keramiek voor optimale betrouwbaarheid en lange levensduur

        Ideaal voor opstelling in een pompkamer

        Nat en droog opstelbaar

        Transport van grove vuildeeltjes tot een korrelgrootte van 6 mm

        Bescherming tegen drooglopen en blokkeren door »Environmental Flow Control« (EFC by OASE)

        Gepatenteerde »Seasonal Flow Control« (SFC) als intelligente en milieubewuste regeling van de waterhoeveelheid en de transporthoogte

        Optionele accessoires zorgen bij ingeschakelde SFC-functie voor een extra energiebesparing van 30 %

        »Made in Germany«: precieze en betrouwbare Duitse engineering op bijzonder hoog kwaliteitsniveau

 

    Afmetingen (L x B x H) mm 275 x 175 x 200

    Nominale spanning 220 - 240 V / 50/60 Hz

    Vermogensopname W 35 - 170

    Lengte stroomkabel m 10,00

    Nettogewicht kg 9,20

    Garantie (+ aanvraaggarantie) Jaar 3 + 2

    Liter per minuut max. l/min 525

    Max. liter per uur l/u 31500

    Meter waterkolom max. m 3,30

    Aansluiting drukzijde mm 63

    Aansluiting drukzijde 2 ½"

    Aansluiting zuigzijde mm 63

    Aansluiting zuigzijde 2 ½"

    Transport van grove vuildeeltjes max. mm 6

    Aansluiting EGC Ja

    Elektronisch regelbaar Ja

    Soort opstelling nat en droog opstelbaar

€ 1.179,00

 • Levertijd: 3-5 dagen

Skimmer mand 110

De doorstroming van deze skimmer mand kan variabel worden aangepast.
Video:   https://www.facebook.com/MountainTree0/videos/381094145578874/

 

€ 49,95

 • Levertijd: 3-5 dagen

Filter screen cleaner

Filter screen cleaner verwijderd snel en veilig vuilaanslag en ongewenste (vettige) EPS laag van uw zeefbocht of trommelfilterdoek zodat de doorstroming weer optimaal wordt.

 

€ 12,95

 • Levertijd: 3-5 dagen

Mountain Tree Lotus Root Bacteria House - 15 stuks per doos diameter 8 cm lengte 25 cm

Contains various beneficial minerals for fish: K, Mg, Fe, Zn, Na, Ca...

• Patent Structure — Lotus Root and Spiral structure will maximize filter efficiency in limited aquarium filtration space

• Lighter and higher water absorption

• Releases far infrared ray to keep fish active and healthy

   Average value of Lotus Root Media is over 400

• Contains Superb Fine pores inside and outside that balance Aerobic and Anaerobic bacteria

• RoHS standard test passed

• Each packed with a plastic mesh   

 

€ 135,00

 • Levertijd: 3-5 dagen

Mountain Tree Lotus Root Bacteria House - 24 stuks per doos diameter 4,5 cm lengte 16,5 cm

Contains various beneficial minerals for fish: K, Mg, Fe, Zn, Na, Ca...

• Patent Structure — Lotus Root and Spiral structure will maximize filter efficiency in limited aquarium filtration space

• Lighter and higher water absorption

• Releases far infrared ray to keep fish active and healthy

   Average value of Lotus Root Media is over 400

• Contains Superb Fine pores inside and outside that balance Aerobic and Anaerobic bacteria

• RoHS standard test passed

• Each packed with a plastic mesh   

 

€ 85,00

 • Levertijd: 3-5 dagen

SuperFish Pond Eco Plus E 5000/10.000/15.000

De SuperFish Pond Eco Plus E is nu ook verkrijgbaar met afstandsbediening waarmee u de pompcapaciteit kunt regelen. Met de afstandsbediening kunt u de pomp in- en uitschakelen en de waterflow op het gewenst niveau (10 stappen) instellen en daarmee energie besparen.

- Economische elektronische pomp, verplaatst grote hoeveelheden water bij een laag energieverbruik
- Kan in droogopstelling en als onderwaterpomp worden gebruikt.
- Droogloopbeveiliging, als de pomp droogloopt stopt deze automatisch.
- Zeer solide behuizing met minimale kans op verstopping.

 

15.000 versie 

 

Stap  

Pompcapaciteit

Opvoerhoogte

Power

1

8000 l/u

2,5 m

23 Watt

2

8300 l/u

2,7 m

30 Watt

3

9100 l/u

3,2 m

43 Watt

4

10000 l/u

3,7 m

51 Watt

5

11000 l/u

4,2 m

62 Watt

6

11500 l/u

4,7 m

75 Watt

7

12000 l/u

5,2 m

90 Watt

8

12700 l/u

5,7 m

105 Watt

9

13300 l/u

6,0 m

115 Watt

10

15000 l/u

6,5 m

130 Watt

SuperFish Pond Eco Plus E 5000/10.000/15.000

€ 169,95

 • Levertijd: 3-5 dagen

Virkon S®

Het Zuiveren van het water van Koi vijvers met Virkon S® 100 gram is goed voor 100.000 liter vijver onderhoud.

 

Virkon® Aquatic is een vijverdesinfectie middel. Het doodt pathogene bacteriën en schimmels, verlaagt het kiemgetal, bestrijdt virussen. Koi worden gewoonlijk gehouden in gesloten systemen om een goede gezondheid te waarborgen, hebben veel van de vaardigheden betrekking op het vermogen en kennis van de hobbyist, om het filter systeem optimaal te laten werken en daarmee een optimale kwaliteit van het water te handhaven.

€ 9,95

 • 0,1 kg
 • Levertijd: 3-5 dagen

Chikara koi AANBIEDING

En goed systeem behoeft geen hulpmiddelen  om draaiend te houden. Het enigste wat onze vijver en systeem nodig heeft is vers water. Toch moeten we blij zijn dat er hulpmiddelen bestaan die ons een handje helpen om systeem sneller op te starten of wanneer het systeem door wat dan ook laat afweten.

We hebben nu aanbieding van drie producten die erg prettig zijn in het voorjaar.

 

Boostergel om flter op te starten  15,95€

Bild up een ondersteund middel voor filter 12,95€

Melkzuur bacterie vele doeleinden 9,95€

 

 

Prijs 38,85 AANBIEDING  26,95

€ 26,95

 • Levertijd: 3-5 dagen

Fok Biofactor

Fok Biofactor VL 1,5 Kilo

Dit is de meest verkochte water conditioner in Japan!

Deze mengeling van mineralen en bacteriën heeft verschillende positieve effecten:

- verbetert de waterkwaliteit & de helderheid

- zorgt voor een betere ontwikkeling & glans bij Koi

- vermindert draadalg groei.

 

Dosering: 50 gram per 10.000 liter vijverwater per week.

€ 39,95

 • 1,5 kg
 • Levertijd: 3-5 dagen

Propolis 10 ml

Propolis mag eigenlijk niet ontbreken bij geen enkele hobbyist. Propolis is perfect als eerste hulpmiddel bij wondgenezing. propolis heeft ook anti bacteriele werking en stimuleert afweer van lichaam tegen infecties.onze propils  is 90% puur waardoor  er betere hechting ontstaat.

 

€ 9,95

 • Levertijd: 3-5 dagen

Glasfoam

Glasfoam is een milieuvriendelijk glas dat onder hoge temperaturen geproduceerd wordt.
Hierdoor krijgt het een zeer open structuur, dit zorgt er voor dat het filteroppervlakte vele malen groter is dan andere filtermedia
en een zeer goede bacteria aanhechting heeft.
Glasfoam is zeer licht van gewicht in vergelijk met andere poreuse filtermedia.
Zeer geschikt voor meerkamerfilters en trickelfilters.

€ 29,95

 • Levertijd: 3-5 dagen

Hoogwaardige industriële actieve kool

Absorbeert giftige stoffen uit het water.

Verwijderd kleurstoffen uit het water. Door de porositeit van het materiaal is het tevens een zeer goede drager voor bacterie cultuur. 

Gwicht 4,2 Kilo, geschikt voor een vijver van 15 kub.

Actieve Kool

€ 35,00

 • Levertijd: 3-5 dagen

Chikara Spring Autumn: (drijvend)

€ 29,95

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Chikara Summer: (drijvend)

€ 29,95

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Chikara Summer Special (zinkend/drijvend)

€ 35,95

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Chikara Spring Autumn Special (zinkend/drijvend)

€ 35,95

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Aqua Master Color Enhancer

In kleine en grote korrel verkrijgbaar.

€ 12,59

 • Levertijd: 1-3 dagen

Aqua Master Wheat Germ

In kleine en grote korrel verkrijgbaar

€ 10,17

 • Levertijd: 1-3 dagen

Aqua Master Growth

In kleine en grote korrel verkrijgbaar.

€ 10,90

 • Levertijd: 1-3 dagen

Aqua Master Staple

In kleine en grote korrel verkrijgbaar

€ 7,99

 • Levertijd: 1-3 dagen

Aqua Master Hi-Growth 10 kg Ø7.3-7.7mm

Alleen in grote korrel verkrijgbaar.

€ 93,00

 • Levertijd: 1-3 dagen