Inwendige anatomie:
De interne anatomie geeft u een inzicht in de ligging van, de verbindingen tussen en het gebruik van de inwendige organen.
Uitwendige anatomie
Net als bij de meeste vissen zijn koi breder vooraan dan achteraan. Door deze gestroomlijnde lichaamsbouw hebben de koi weinig last van turbulentie als ze zwemmen.
Hoe haalt een vis adem
Water bevat opgeloste zuurstof, alleen is deze hoeveelheid maar 1/20% zuurstof. De zuurstof aanwezig in de lucht is veel hoger. Een normaal zuurstofgehalte in de lucht op zeeniveau is 20,9%.
Hoe selecteert een vis een voedsel
Hoe sorteert een karper (Cyprinus carpio) zijn eten? : De bewegingspatronen, mechanismen en beperkingen.
Kan een vis kleuren zien
Er is niet zomaar een enkel antwoord op deze vraag te geven, omdat lang niet alle soorten vissen zijn getest op het gegeven of ze kleuren kunnen zien of niet. De gewone
goudvis een karper kunnen in ieder geval kleuren onderscheiden(zien).
In veel vissen blijken de benodigde zenuwstelsels voor het zien van kleuren wel aanwezig te zijn.
Oren van een vis:
Karpers en koi kunnen goed horen, daar de meesten vissen een frequentie kunnen horen boven de 1,000 hertz, kunnen koi tot 3 keer hogere tonen waarnemen tot boven de 3,000 hertz.
Voelen vissen pijn?
Dit artikel bespreekt het bewijs voor pijnperceptie in vissen en presenteert nieuwe gegevens over morfine en de pijnbestrijding hiervan bij vis.
Werking laterale lijn
Receptoren:
De laterale lijn is een hydrodynamisch informatie systeem (receptoren), welke worden gevonden in vissen en aquatische amfibieen. Dit geeft hun de mogelijkheid,
om diverse activiteiten onder water uit te voeren en te voelen.
Osmoseregulatie in een vis
Vissen leven in water, maar in zekere zin doen wij dat ook. Met dat verschil, wij dragen het met ons mee in ons lichaam. Tussendoor verliezen we wat vocht, en vullen dit dan weer aan door te drinken.
Dit water, wat een deel van ons lichaam is, is voor ons van levensbelang.
Temperatuur regulatie in een vis
Zijn vissen koudbloedig?
Over het algemeen is het antwoord ja, maar soms is het ook nee. De meeste vissoorten zijn ectotherm, dit betekent dat ze een variabele lichaamstemperatuur hebben. Normaal gesproken ligt deze temperatuur dan dicht bij hun omgevingstemperatuur, maar dit betekent niet dat ze geheel geen inbreng hebben in de temperatuur in hun lichaam.