Melkzuurbacteriën.
Waarom zien we deze melkzuurbacteriën als probiotica, wat doen ze in de vijver.
Melkzuurbacteriën hebben sterk steriliserende eigenschappen, ze verlagen de bacteriële druk en kunnen de voortplanting van pathogene onderdrukken.
VOEREN! KH ammoniak en zuurstof
Zodra u in het voorjaar gaat voeren, gebeurt er van alles in uw vijver, de vijver gaat hierop reageren en het is raadzaam om alvast voorbereidingen te treffen alvorens te gaan voeren.
Het gebruik van kleimineralen.
Het belang van toevoegingen voor vijvers wordt vaak onderschat ook het toevoegen van kleimineralen aan de vijver. Wij creëren prachtige vijvers en door de beste, modernste filtratie systemen te installeren,
Zo transparant als water.
Watersamenstelling, TDS en Osmose
Inleiding.
In de afgelopen edities van de KOI hebben jullie veel kunnen lezen over het begrip waterkwaliteit. De auteur, Joop van Tol, heeft op een duidelijke manier een aantal parameters die de
waterkwaliteit c.q. watersamenstelling mede bepalen uit de doeken gedaan. Zo zijn onder andere de parameters NH3/NH4+, NO2, NO3, pH, KH/GH en O2/O3 zeer uitgebreid naar voren gekomen.
Zuurstof de bron tot leven
Een van de belangrijke factoren als we praten over een goede waterkwaliteit is het element zuurstof.
We zullen proberen dit zo eenvoudig mogelijk te vertellen zonder te vervallen in begrippen als O, O2 of opgelost zuurstof, en zullen alles dus gewoon zuurstof noemen.
Zoet en Zout...
Vissen leven in water, en in zekere zin doen wij dat ook. Met dit verschil, wij dragen het met ons mee in ons lichaam. Tussendoor verliezen we wat vocht, en vullen dit dan weer aan door te
drinken. Water, wat een deel van ons lichaam vormt, is voor ons van levensbelang.
Als we 10% van al dit water in ons lichaam zouden verliezen zou dit al heel gevaarlijk zijn.
Algen en waterwaarden
De algen die wij kennen in onze vijver zijn eencellig en bestaan voor het grootste gedeelte uit waterstof en zuurstof. Daarna zijn koolstof en stikstof de meest voorkomende elementen in een
alg.
Algen vermeerderen zich door celdeling, om dit te kunnen doen zijn er koolhydraten en eiwitten nodig en hoe kan het ook anders hier wordt het koolstof en de stikstof voor 'gebruikt'.
Watertemperatuur en immuniteit
Het behoeft geen uitleg dat waterkwaliteit een zeer belangrijke factor is voor gezonde koi tenslotte leeft een koi 24/7 in water.
De waterkwaliteit en samenstelling wordt bepaald door veel factoren in vorige edities zijn andere elementen als zuurstof, waterhardheid en TDS al eens ter spraken gekomen.
Nitraat
Nitraat, Guilty or not Guilty
In onze wondere wereld van koihouden zijn de laatste jaren een aantal stellingen uit het verleden na gedegen onderzoek onderuitgehaald.
Niet vrolijk
De titel zegt het al….Ondanks het prachtige zomerweer heb ik de laatste weken een verontrust gevoel. Of eigenlijk best geschokt wat we aantreffen bij de bezoekjes op locatie.
Prime time
Wat een heerlijk gevoel geeft deze zomer mij! Het weer is top en de meeste vijvers zitten al enkele weken boven de 20 graden. Dat betekend PRIME TIME! Het filter is nu op zijn best en perfect ingedraaid en het is nu tijd om te oogsten.
Tds meter deel 1
TDS meter een interessant hebbe dingetje.
Vooral onder de hobbyisten die iets met Omgekeerde Osmose(RO) doen is het gebruik van deze meter wel bekend. Op een snelle manier kan gekeken worden of de totale hardheid van het water (GH) samen
met de totale buffering van het water(KH) dalende is. Welke van de twee dit nu precies is , is niet duidelijk omdat de TDS waarde in één getal wordt weergegeven.
TDS meter deel 2
Omdat er via de mail een vraag kwam van een geïnteresseerde lezer, waarvoor onze dank, willen wij toch nog even een toevoeging geven op het eerder geplaatst stukje over de TDS meter.